diumenge, 10 de febrer del 2013

CREPS


Avui hem passat el dia a Solsona, celebrant el carnestoltes. Hi hem dinat, però hem arribat per la tarda amb gana.

Hem esperat a què els nens es despertessin de la migdiada (el cotxe, "mano de santo", perquè si no… “de què”? aquests nens fan migdiada… uf!)… Doncs això, en despertar-se, ens hem posat a fer creps i a passar una bona estona.

 

Amb un ou, una mica de Farina, llet i mantega, ens hem posat a la cuina.
 
 
Tot barrejat a la batedora, amb l’ajuda inestimable del nen, i supervisant-lo a fi de què no quedés cap grumoll a la mescla, hem fet creps dolços (de crema de cacao) per a berenar i una segona tongada (el pare) per a complementar el sopar, de creps salats (de pernil i formatge).
 
 


La nena farcint el seu crep
 

Realment hauríem d’haver deixat reposar la barreja, però les ganes d’estar a la cuina i la gana! apretaven.

I així, gràcies al cullerot i la paella gairebé nova (important per a què no es quedin enganxats i lletjos els creps) hem fet aquesta activitat culinària. També cal dir que millor que la paella tingui un diàmetre gran.

 

Amb un ou surten just quatre creps. El primer sempre queda més greixós i lleig i sovint es tira… És per això que al final hem fet aquestes dos tongades de creps.

 

En resum, nosaltres ho hem fet així per a fer entre sis i vuit creps:

 

-          Dos ous

-          Quatre cullerades de farina

-          100 ml (o potser una mica més) de llet

-          Dues cullerades de mantega

 

Per a anar bé, el farcit s’hauria de posar mentre la crep està a la paella i tancar-lo. A nosaltres ens agrada donar-los-hi forma de "triangulet".

 

 

Ja veieu que és una recepta fàcil i ràpida. Segur que molts ja coneixeu la recepta del crep, no és cap secret, però he pensat que seria una entrada interessant pel bloc.

Quins farcits hi podríem posar més?

 

 

AQUÍ HO DEIXO DIT

4 comentaris:

  1. Nosaltres tambe en fem molt sovint!! Les fem per sopar i hi posem coses ben variades: des del pernil dolc amb formatge, amb carabasso i ceba, amb espinacs, amb tonyina...
    i si ens sobra massa tb les fem amb una mica d sucre i estan molt bones!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això de les creps ha estat un gran redescobriment. A nosaltres ens encanten, però al gran no... fins que sorprenentment un dia vam veure que de postres al cole havia menjat crep de xocolata i se l'havia menjat tota. Des de llavors, n'hem fet un parell de vegades i amb èxit!
      Per tal de no ser tan golafres, haurem de posar-hi altres farcits. Aquests que dius tu també han d'estar boníssims!

      Elimina
  2. Quina bona pinta, i el ajudant inmillorable!

    ResponElimina