dimecres, 13 de febrer del 2013

DIMECRES DE CENDRA

Avui s'enterra la sardina. El Carnestoltes s'acaba, està a punt de marxar. Però fins l'any que ve!
S'acaba la disbauxa... i comença la Quaresma. Quin avorriment!!! Vosaltres sou de menjar peix per Quaresma?


Velles tradicions a part, ara us explico la tradició d'enterrar la sardina a l'escola dels petits. Temps enrera, havíem de portar una arengada ben mudadeta.




Els nens surten, fan un passeig pel barri i enterren la sardina, sí. Fan un passeig i "l'enterren".

Però és una pena fer malbé el menjar d'aquesta manera i més en els temps que corren. Per tant, aquest any la sardina, s'enterrarà, sí, i els nens aniran de negre (tot i que els nens no faran cap penitència), però la sardina havia de portar-se feta amb materials com el cartró, per exemple. Nosaltres hem optat per fer-la de paper maixé (tires de pasta de paper). Ha estat una nova aventura, desconeguda tant pels nens com per mi. Només ens sonava per haver-la vist a l'Art Attack...
Vaig mirar una mica pel "youtube" i ho vaig posar en pràctica amb els nens. Em van ajudar força, però vaig "perfeccionar" la forma de la sardina per a què no acabessin desanimats. La pintura, això sí, va ser cosa d'ells.
En principi, la sardina només l'ha de portar la petita a l'escola, però el Pau també va voler participar-hi.
És molt fàcil, no cal ser molt hàbil (de veritat, que si ho he fet jo...):

El que hem fet no és més que agafar la silueta, en cartró, d'una sardina. Això ens ha servit de base i a partir d'aquí ens hem dedicat a anar afegint paper de diari. Primer, per tal de donar volum, vam anar arrugant trossos de paper, fent boletes, i els vam anar muntant sobre la sardina de cartró retallada. I així, anant donant volum al gust del consumidor.

Ho vam enganxar amb cel·lo. Després vam anar afegint tiretes de paper, esquinçat amb les mans, ben mullat amb una barreja de cola i aigua, amb l'ajuda d'un pinzell. Al quedar tan humit el paper, queda molt mal·leable i és fàcil acabar de donar forma. Un cop sec, ho vam pintar i el resultat, aquest:

Una sardina ben grassa, mireu, mireu quin volum... en 3D!!!

La veritat és que ens ho vam passar molt bé i aquests dies de festa els hem pogut aprofitar de forma creativa. Ens ha agradat treballar amb paper maixé i ja vaig pensant altres idees... titelles? barrets? un marc per posar fotos? unes galetetes de paper maixé? mmmmmmmmm

AQUÍ HO DEIXO DIT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada