divendres, 9 d’agost del 2013

ESPAI PER A FAMÍLIES


Recentment, hem descobert un espai ideal per a famílies si s’està a prop de Benasque. O segons com, si no queda lluny als lectors… es pot anar a passar el dia.


Es tracta de l’Hospital de Benasque, que és un hotel, restaurant, cafeteria i estació d’esquí de fons. http://www.llanosdelhospital.com/

 No es troba a la mateixa població si no que s’ha de seguir la carretera A-139 i abans d’arribar al final de la mateixa, el final literal de la mateixa perquè no hi ha frontera amb França. Pas per carretera, perquè practicant trecking podeu passar perfectament a l'altre cantó.
Bagneres de Luchon queda a pocs kilòmetres de Benasque, però per a anar-hi en cotxe, s'hi ha d'anar passant per Vielha.

Bé, doncs abans d'arribar al final de la carretera, hi ha el desvio a mà dreta. Està ben marcat.

El fet de que no es pugui accedir directament des de França fa que per a molts la vall de Benasque pot ser no gaire coneguda, però per a nosaltres ho és. Però com en tot a la vida, ens hem trobat amb una sorpresa, agradable.


El lloc en qüestió, l'indret, ja el coneixíem ja que anem sovint per la zona, però el que hem descobert i del que vull parlar avui és “La posada del fraile”, una terrassa a l’aire lliure adossada a l’Hospital de Benasque. Allà es pot gaudir del paisatge, de la natura, tot prenent un refrigeri amb personatges tant singulars com algun cavaller (sí, sí, cavallers dels medievals), un monjo i l’amable “Cabeza Parda”.
http://www.llanosdelhospital.com/esl/Verano


“Cabeza Parda” serà un gran amfitrió.

Ens va obsequiar amb Lacasitos (als nens…) i ens va dir on podríem trobar or. Es veu que al riu que voreja l’indret es pot trobar or! No cal mullar-se els peus per a trobar-lo. En recollir unes quantes pepites, després el pots bescanviar per preuades monedes de xocolata!

Mentre varem estar prenent uns refrescs, no molt cars, per cert, en “Cabeza Parda” ens va explicar contes, va deixar que els nens es disfressessin de cavallers, reis, reines, etc. Fins i tot després ens va oferir els seus serveis de guia i a mode de conte ens va explicar la història de l’Hospital de Benasque i també concretament, la història d’en Marcial, un valent pastor que vivia justament en aquelles muntanyes, que habitava una cabana de pedra i dormia en un llit molt diferent al que nosaltres coneixem, que posava a resguard dels ratolins els seus queviures i que sabia fer formatge…


La veritat és que dona gust atansar-se a llocs on les famílies són benvingudes, ja que una està més que farta de què li cridin l’atenció als “puestos” perquè els nens criden més del compte o es mouen massa. De vegades em donen ganes d’escriure sobre aquests llocs i com estigui una mica més inspirada, ho faré. Segurament no donaré noms, que no és plan…


Als jardins de “L’Hospital de Benasque” també hi ha un parc infantil tot fet de fusta tallada. És realmente bonic i com les temperaturas a la zona no són altes, s’hi està la mar de bé.

Va ser curiós veure una petita “charca” amb granotes i cap-grossos. Nosaltres, urbanites que som, ho varem gaudir, però sobretot els petits que no n’havien vist mai en directe.
I si esteu per la vall, no deixeu de fer excursions, grans o petites però la vall està plena de llocs per a visitar tot i els desastres de les darreres riuades. Hi ha molta feina a fer i s'està fent.
AQUÍ HO DEIXO DIT

6 comentaris:

  1. epa que guai !! quina bona pinta té aquesta proposta, la tindrem en compte!!
    moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja saps, si voleu fugir de la calor de Lleida...

      Elimina
  2. Un dia fantàstic. Ho celebro molt. La zona de Benasque és preciosa. Seguiu disfrutant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Tardo en respondre. Us he anat llegint però em costava connectar-me a l'ordinador. A partir d'ara ja el tindré més de la mà... (per sort o per desgràcia)

      Elimina
  3. Perquè ens agafa una mica lluny que si no... Ens ho apuntem a la llista de propostes interessants!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Sí que crec que queda una mica lluny, però si un dia voleu programar unes vacances per allà, és una zona bonica.

      Elimina