divendres, 30 d’agost del 2013

DIVENDRES MUSICALS I DOLÇOS

Quan la nena va acabar aquest curs de l'escola bressol, vaig voler preparar un petit detallet per a les que havien estat les seves educadores.


Amb més o menys encert, m'agrada posar-me a la cuina i vaig voler fer unes galetes casolanes posades dins d'una caixa de llauna molt cuca. En vaig trobar tres iguals a una pastisseria i em van encantar.
No vaig pensar a fer fotos de les caixes. Les caixes eren tal que aquestes, però de forma rectangular. Les he vist aquí: http://www.birdikus.com/es/mueble/cajas-te-madera


La recepta, és la de les "Galetes de protagonista" amb una lleugera variació. Aquest cop vaig posar suc de taronja enlloc del plàtan i vaig afegir-hi unes gotes de xocolata negra (mmmmmmm). Les que vaig provar jo no tenien un gust molt fort de taronja, però bones sí que les vaig trobar. Vale! potser no són les millors galetes del món mundial... Al nen sembla que li agraden més les primeres, les de plàtan... però si ve de gust posar-se mans a l'obra i tenir un detall bonic amb algú... doncs, aquí va l'adaptació:

Ingredients per a la massa(aprox. 30 unid.):


250 grs. de farina + 5 grs. de llevat Royal

100 grs. sucre (si és sucre glas, millor, queda més finet)

1 ou

75 ml. d'oli de girasol

el suc d'una taronja

75 grs. de Perles de xocolata negra


Preparació:


Barrejar la farina i llevat amb el sucre, l'ou, l'oli i el suc de taronja. Afegir les perles de xocolata.
La massa l'haurem de deixar reposar. Fer una bola. 

Embolicar amb paper film transparent i deixar a la nevera durant mínim 30 minuts. Veureu que la massa serà fàcil de treballar. Si veieu que no, afegiu una mica de farina a la taula on treballeu. L'anirà absorbint i es podrà treballar millor.

Estirar la massa de manera que quedi un espessor de 3mm. (Aprox).


Per cert, vaig poder estrenar un meravellós corró amb el que podia regular l'espessor. Me'l van regalar pel dia de la mare hehehe


Tallar les galetes segons la forma desitjada. Aquestes en qüestió quedaran boniques si són rodones.




Un truc: si es posa la massa damunt el paper de forn i ja directament damunt de la safata del forn, per a tallar les galetes, això que us estalvieu.

Al forn, ja calent, a 180º durant 15 minuts. De veritat que no fa falta més

Semblaran les típiques cookies, però no ho són.


















Apa! i aquí la cançó:
Ah! una cosa. M'agrada penjar els vídeos oficials, però d'aquesta cançó no l'he trobat i com m'agrada molt i li va al pelo al tema... he penjat el vídeo que m'ha semblat menys cutre.

Pel que estic veient els darrers dies, crec que falta ben poc per a tornar a trepitjar fulles seques. Estaria bé fer-ho berenant galetes, però això va en contra de la dieta aquella que volia fer aquesta setmana.

AQUÍ HO DEIXO DIT



6 comentaris:

  1. mmmmmmmmmmm
    quina pinta !!! tota una temptació!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí. A una que li agrada tot lo dolç mmmmmmmmmmmm també! Llàstima que nosaltres ens vam quedar les que van quedar més lletgetes hihihi

      Elimina
  2. Prenc nota. Tenen una pinta molt bona. A veure si m'ensurto. Tinc uns motlles amb formes d'estrella. Pot quedar bo i divertit pels nens.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són molt fàcils de fer. Segur que us ho passareu molt bé. Els meus es barallen pel corró! És el moment estrella.

      Elimina
  3. Hola,

    Té descobert a partir de les galetes del SP, jajaja.

    T'han quedat espectaculars!!! Com és aquest corró que regula l'espessor? crec que em pot interessar molt.

    Jo com que quan faig galetes hem queden totes desiguals, doncs dic que així queden més cassolanes, jajaja, però en realitat m'agraden les teves.

    Si t'interessa passar-te, jo també tinc un blog: http://estoneslliures.blogspot.com.es/

    Petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Montse! Gràcies per passar-te
      El corró, te l'he buscat per internet. És aquest:
      http://www.onlinemenaje.com/tienda/Catalog/show/rodillo-tescoma-delicia-regulable-1783

      Veuràs fins i tot que hi ha un vídeo de demostració. La qüestió és que segons per on agafes el corró regules el gruix de la massa.

      El preu de la pàgina és més o menys el que devia costar, ja que jo l'havia vist a una ferreteria on hi ha una secció de rebosteria creativa.

      Per cert, m'he passat pel teu bloc i tens unes receptes molt originals i a aquesta hora venen molt de gust.

      Un petó

      Elimina