dijous, 11 d’abril del 2013

TRENCACLOSQUES

A l'escola del nen estan treballant amb un nou projecte. Aquest trimestre: els conills.
Com altres vegades, vaig estar pensant quin material podríem portar.
Dimarts, tornant cap a casa, li vaig dir al nen que en arribar ens posaríem a buscar coses sobre conills. De seguida, com si m'hagués llegit el pensament... em va dir que una altra nena de la seva classe, la Paula, havia portat un trencaclosques de conill com el que tenia ell (Quèeeeee?). Ja havíem badat!
No pot ser, no pot ser... em deia a mi mateixa. I de quin color és? "Com el nostre, mamá... Taronja la mare i marró el conill petit"
"Cagondena!", vaig pensar jo.

Però ràpidament vaig dir-li. "Doncs en farem un nosaltres de trencaclosques".


La idea, ho sento, no recordo de quin bloc la vaig treure o de quina pàgina web. Ho vaig veure tafanejant, cercant idees pel dia del pare. No la vaig usar aquesta idea, però ho vaig trobar original. Però, bé, que buscant pel nostre amic google, segur que trobeu idees similars.

El que jo havia vist estava fet amb palets més amples, com els dels metges per a mirar la gola. Enganxaven una fotografia i després ho retallaven resseguint els pals amb un cúter. És una bona idea de regal, la veritat. Inclús, si us agraden els trencaclosques, resseguint diferents peces d'un altre puzzle que ja tingueu, també ho podríeu fer, penso... O fent retalls a l'atzar, quadrats... però lo dels palets era molt més fàcil pel que havia de fer jo.



Anem al "lío".

Vaig agafar uns palets de fusta (els de les piruletes, recordeu?), un retolador, cel·lo i el trencaclosques nostre, com el de la Paula...
El resultat, aquest:


S'intueix fàcilment el que vaig fer.
Vaig apilar tots els palets de fusta. Hi vaig posar una mica de cel·lo per a què no es moguessin els papers mentre dibuixava. Ah! I vaig ADVERTIR als nens que era un moment delicat i que no podien tocar-me. (No tinc gaire pols, jo...)
Amb el retolador vaig resseguir la figura del conill petit. Però si sabeu dibuixar bé aquí cadascú que faci la seva. Obtindreu trencaclosques únics!

Vaig numerar les palets, perquè si la mestra del nen veia els palets barrejats, evidentment, no sabria que es tractava d'un conill, ni d'un trencaclosques segurament... A més, vaig trobar interessant numerar-ho, no només per a tenir una guia del muntatge del trencaclosques, si no perquè me'n vaig adonant de l'interés que desperten els números entre el nen. Tot ho compta ara. I, com no, em va comptar els palets ;)
Una altra passió, que segurament hem d'incentivar-li són els trencaclosques. Els fa molt ràpidament. Haurem d'anar pujant el nivell de dificultat... El del conillet, el fa però ràpid, ràpid... ;)

Més coses. Quan el vaig tenir fet, vaig pensar que havia de posar-li el nom ja que tot el material dels conills anirà al racó pertinent de la classe i quan acabin el projecte li tornaran. Llavors, vaig crear un altre puzzle al darrera. Vaig posar el nom del nen el lletres molt grans i les vaig pintar d'un color diferent al negre (en verd). Doncs, mira! dos trencaclosques en un!


AQUÍ HO DEIXO DIT



4 comentaris:

  1. Doncs per no saber dibuixar, t'ha quedat molt bé!

    ResponElimina
  2. Sí, gràcies... perquè vaig posar l'original a sobre... si no, feina rai!

    ResponElimina
  3. :) genial! els nens deuen estar encantats de tenir una mare tan creativa.

    ResponElimina
  4. No t'ho pensis, Míriam... Hi ha una lluita aferrissada contra la tele (jo contra la tele...) i quan tornem a casa, ni que sigui mitja horeta, ens dediquem a fer alguna cosa més creativa que escarxofar-nos al sofà.
    Gràcies per passar-te per aquí!

    ResponElimina