divendres, 5 d’abril del 2013

DIVENDRES MUSICALS I MODS

We are the mods, we are the mods, we are, we are, we are, we are the mods!

Això passava a Brighton, al 64, segons la pel·lícula Quadrophenia dels Who. Mentre el Jimmy Cooper i els seus amics (bé els seus amics..., un centenar de companys més per dir una xifra) anaven per una mena de passeig marítim a Brighton cridant això de "We are the mods" i es creuen amb els rockers (un altre "tanto" de rockers...). Un d'ells, dels rockers, prèviament havia tingut un altercat amb un dels personatges mods i en aquell moment, buscant revenja, es va liar unaaa... Una batalla èpica entre dues tribus urbanes i reflexada en una pel·lícula de culte! (Es veu que els mods i els rockers, amb els seus tupés, no es portaven massa bé entre ells.).
Aquesta pel·lícula la vaig veure per primer cop doncs potser farà 10 anys. A unes sessions que feien al Caixa Fòrum. Un dia vam anar a veure Quadrophenia un altre dia Easy Rider. Molt mítiques elles!



Avui, per lligar una mica el concert de demà, he triat aquest grup, ja que diria que si una cosa podria tenir jo amb els Brighton 64 és que ens agraden els Who...


També he triat la cançó que crec que és més coneguda. La que podríem considerar himne generacional (amb permís de Los Planetas i el seu Himno generacional #83). Vinga i seguiu llegint!



Ai, els mods! Joves de classe obrera-mitja, a l'Anglaterra dels 60, amb els seus trajes entallats, trajes per lluïr i sobretot, sobretot, les seves parkes. No! Però sobretot, sobretot, les seves Vespes i Lambrettes... Recordo amb certa gràcia una escena de la pel·lícula QUADROPHENIA, on el Jimmy es posa uns pantalons encara humits perquè així queden més cenyits... Uuuuf! Què voleu què us digui...? Amb lo fredolica que sóc jo... Sort de la assecadora ara, perquè quin suplici haver de recollir la roba estesa als hiverns lleidatans on per culpa de la boira no s'asseca mai la roba. Ara que si ho mireu pel costat bo, doncs sí, els pantalons podien quedar més cenyits..., però quan s'arriba a certa edat o a certs kilos concentrats en certes parts, no cal portar pantalons tan cenyits...
A la pel·lícula també veureu cert consum d'anfetamines. Al cap i a la fi és una descripció d'uns joves que només vivien pel cap de setmana, les festes, anar a l'última... En aquest tema de les drogues jo no hi estic d'acord, no combrego, perquè no m'agrada el que ho envolta i perquè no en prenc i perquè tot va envoltat d'il·legalitat. Llavors, tampoc podria explicar massa cosa. De tota manera, a l'època de la pel·lícula suposo que tot això estava menys controlat. Posant una mica d'humor i evitant posar-me transcendental... Amb els meus amics tenim una teoria: és que, us heu fixat? els Mods són molt prims, no? Doncs la nostra teoria és que esmorzen un porro i una birra i només mengen enciam...
Tampoc és que jo sigui una modette, no... si jo no formo part de cap tribu urbana, però sento certa simpatia vers el moviment Mod.







I també a la pel·lícula, no us penseu, que sona "My Generation"!, tot i que no formi part de l'Òpera Rock o Disc Conceptural, Quadrophenia. Estan a una festa (el que seria un guateque dels d'abans) i bé, els joves van ballant, però quan sona "My Generation" explota el que seria la pista de ball.

I també a la pel·lícula, no té desperdici el As de Oros, un jove Sting:

De la pel·lícula Quadrophenia, l'Sting
... I amb estil.
Tots els Mods que surten a la pel·lícula van en Lambretta i l'Sting causa sensació amb la seva Vespa. De fet, li causa molta sensació a la noia que li agrada al Jimmy i això l'enerva. Fins que descobreix que aquest paio no és més que el noi dels encàrrecs d'un hotel i li roba la Vespa. Ara, el final de la pel·lícula no l'explicaré!
Si heu vist la pel·lícula, sabeu que aquí hi ha cert debat. És real? o es metafòric?

Ara, jo crec que al protagonista no li passa res, mireu! s'ha fet gran:


Passa de ser un mod a la seva joventut a escoltar brit-pop als 90?

Apa, avui divendres musical doble, a part de mod... I una mica britànic o anglesot, m'ha quedat, no?

The Who ataviats amb la "Union Jack"
Aquí us poso l'enllaç a una entrevista que han fet als Brighton 64 en motiu del concert de demà a Lleida:

http://www.bondia.cat/apunts/157-entrevista/21134-entrevista-a-brighton-64


AQUÍ HO DEIXO DIT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada