dissabte, 20 d’abril del 2013

SANT JORDI ARRIBA...




De més petita/jove m'agradava molt llegir. Els llibres, els devorava. Després, en plena adolescència i matxacada pels apunts de la "Uni", la veritat és que ho vaig deixar de banda, ja que entre la feina i els estudis acabava exhausta. Així que puc dir que no sóc una gran lectora a l'actualitat. No obstant, i donat que darrerament he estat recordant als Brighton 64, us poso un parell de llibres que tinc d'ells:

Bola y Cadena (Ricky Gil), Editorial Milenio.


Podríem dir que és un llibre autobiogràfic del cantant dels Brighton 64. Una autobiografia escrita amb 36 anys. Un resum de la seva vida artística, com una mena de diari personal del Ricky Gil i una descripció de la cultura mod des del seu punt de vista i la seva vivència com a testimonis excepcionals d'una època. Llegireu les seves vivències exitoses en alguns casos i penoses en altres.
Llegireu sobre la seva joventut, sobre els seus concerts, viatges, discs, farres... Sobre relacions, amistats que apareixen i desapareixen.
I una persona que s'esmenta poquíssim en aquest llibre, va servir per a què el seu nom es quedés retingut a la meva memòria i li posés així a la meva filla.
Comentat això amb en Ricky Gil l'altre dia al concert dels Brighton a Lleida, ens va dir que havia sigut la seva primera núvia (cosa que no sé, no sé, perquè repassant el llibre, parla de relacions amb noies i no l'esmenta...) i que ja li explicaria a la susodicha.






El cas del serrell (Albert Gil), Editorial Base



Aquest llibre encara no me l'he llegit, però crec que pinta bé. I no només perquè la portada sigui bonica.
Me'l vaig comprar l'altre dia al concert.
És el segon llibre de l'elegant Albert Gil i fins ara només m'he llegit i en diagonal, la biografia de l'autor...
El primer llibre que es va publicar es titula "Pista Lliure", però no tinc cap referència.
Pel que em va semblar, "El cas del serrell" és una novel·la policíaca, però hi té cabuda a la trama la música i el rock and roll i tot aquest ambientillo. Ummmmmmm
Basada en personatges la novel·la no deixa de ser un relat fictici, tal com apunta l'autor: "Qui s’hi reconegui, felicitats. I que no s’ofengui, perquè aquesta és una obra de ficció, i hom no es mescla cada dia amb el món imaginari de ningú, a no ser que sigui per una bona causa”.
40 mods de les nostres terres (Robert Abella), Editorial Base

Aquest llibre recentment ha caigut a les meves mans i l'he pogut fullejar. Si esteu interessats en el moviment mod, hi trobareu la descripció de 40 personatges, més o menys anònims de l'escena. I segurament potser podreu trobar algunes cares conegudes, com l'anteriorment citat Albert Gil, però també altres mods locals, com el lleidatà Gumer Manso, el d'Amposta Jordi Besalduch i un llarg etcètera, bé fins a 40 personatges, com dic.


A Lleida es presentarà aquest llibre en el marc de l'Aplec Modernista de Ponent que es celebrarà d'aquí un mes escàs.

facebook.com/natrosSols




I si llegir no us apassiona però la música sí, una alternativa seria regalar un disc. Hi ha moltes novetats musicals dignes de ser regalades en format CD o vinil pels més mitòmans, estrangera o nacional, des dels Yeah Yeah Yeah fins als New Kids on The Block, des de la Carla Bruni als Strokes, però consumiu música i celebreu Sant Jordi!



AQUÍ HO DEIXO DIT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada