divendres, 12 d’abril del 2013

DIVENDRES MUSICALS GRANS I PETITS

Als meus fills els agraden els gegants.
Recentment, quan va ser ell el protagonista de la seva classe, va portar un llibre que parla sobre els Gegants de Lleida i Lo Marraco, els Capgrossos, junt amb altres bestiaris de la ciutat que es veuen en els Seguicis Populars de la ciutat.
I és que els Gegants que tenim a Lleida, són veritablement bells.


Foto extreta de http://cultura.paeria.es/ca/culturaPopular/capgrossosGegants/index.aspx, on hi trobareu informació sobre cada un dels nostres Gegants i Capgrossos, a més d'informació cultural relacionada amb la ciutat.

Tot va començar arrel d'un dels primers llibres que va tenir el nen. De fet, crec que és el primer amb lletres: El Gegant del Pi.
Tot i que no sé si va ser primer el conte o la cançó. De fet, segurament, primer va conéixer la cançó. Qui no coneix la cançó del Gegant del Pi?

Tot va seguir arrel del descobriment del Youtube. El nen pensava que podia veure qualsevol cosa a l'ordinador. I li preguntàvem "Què vols veure?" i ell deia "el gegant del pi". Aquelles obsessions que tenen els nens...
I a mi va i em dóna per buscar al Youtube "Gegant del Pi" i sí apareixen cançons, el conte... i gegants dels de veritat. És a dir, gegants que surten destacadament per les festes majors.
A partir d'aquí, va conéixer la música dels grallers i certes melodies que acompanyen les dances dels gegants.

Alguna vegada hem vist algun vídeo de gegants on sona "El ball de la civada".
Aquesta cançó la podem trobar també a un disc de Cantajocs, en català. El porto al cotxe junt amb dos discs més de música infantil i tres més de música de la que a mi m'agrada, però si vaig en companyia dels nens... Bé, només posar en marxa el cotxe, ja sento unes veuetes "cançons de nenes, piplau"
I després ja saben fins i tot quin disc prefereixen o quina cançó, com la dels gegants, que si és la del disc de Cantajocs que us deia és aquesta:



I els Cantajuegos aquest diumenge a la Llotja:

Però, un espectacle més econòmic serà el que hi haurà al Cafè del Teatre de Lleida, a les 12 del migdia (Diumenges a tot ritme, amb l'escola de música "L'intèrpret). Mireu la programació aquí (sempre hi ha coses interessants):

Durant tot el cap de setmana, la fira Petitàlia i Mascota'm, a la Fira de Lleida (Camps Elisis):

I si voleu gaudir i fer altres coses el cap de setmana a Lleida, segur que fa bon temps i podem estar pels carrers i places de la ciutat, o passejant o per una terrasseta, o per la canalització...

AQUÍ HO DEIXO DIT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada