divendres, 26 d’abril del 2013

DIVENDRES MUSICALS I AIGUALITS

Quan sembla que comença el bon temps i ja vas fent plans pel cap de setmana... Oh-Oh...! Arriba la pluja.
Ara que ja començàvem a remenar l'armari buscant les mànigues curtes, les gorres, les cremes solars... haurem de seguir remenant l'armari per a buscar els paraigües i les botes d'aigua. També pot ser divertit, també! Diria que als meus nens els hi fa més gràcia treure això, els paraigües i les botes d'aigua...

L'aigua, tan present en les nostres vides, no? Que si estem fets d'aigua, que si la major part de la terra és aigua... Però després ens trobem amb la paradoxa: l'aigua és un bé escàs.
De fet, la tenim tan present que és una de les primeres paraules que els nens acostumen a aprendre a dir. Jo recordo a ma cosina dient "baba" i jo rectificant-la "Aigua!" o a la gent de Barcelona dient "aiga" (aiga?) o als meus nens "abba" o "awa", tot agafant el got i apropant-se a l'aigüera. O els anglesos "wata". O els químics "H2O"

O els crits a la foscor de la nit "AAGUAAAA"...

L'aigua insípida, però... Aigua! no t'ho prenguis com un insult, és que si l'aigua té gust (a alguna cosa que no sigui gust d'aigua...), malament aniríem! i si tens color... doncs no sé què és pitjor!




Doncs aquí avui teniu un altre Pau parlant d'aigua:


L'aigua, ideal a l'estiu per fer xip-xap, o a la banyera, si no és estiu també. I si ho deixem tot mullat, després de "l'enfado" inicial, ja ho recullirem amb la "fregona". (sí, estic narrant una experiència, bastant habitual a casa meva...)
O per a experimentar (si afegim sal que passa... i què passa si afegim sucre... i oli?... i si ho posem al congelador? i si després d'estar al congelador la deixem al balcó? i si, i si la posem dins una olla i al foc? i si reguem aquesta llavor que hem plantat?)

Ahir a la nit, abans d'anar a dormir, vaig veure la darrera entrada de l'Elisabetsalie al seu bloc i ja tinc ganes d'experimentar també amb això. Mireu: http://manetesicosetes.wordpress.com/2013/04/25/experimentacio-amb-perles-daigua-primer-contacte/

Haurem de passar pels xinos ;)


AQUÍ HO DEIXO DIT

2 comentaris:

  1. Ja ens ho explicareu, doncs. Val la pena. Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Sí! Ja vaig passar pels xinos. Ara falta trobar el moment, però en tinc ganes.

    ResponElimina