dijous, 20 de febrer del 2014

PASTÍS ZEBRA

Recentment hem celebrat els aniversaris dels petits. (Felicitats)

Tota la vida, o si més no, mentre ho organitzi jo... aquests nens, hauran de conviure amb una festa pública conjunta d'aniversari. És el que té portar-se 2 anys i 3 dies. (privadament, cadascú bufa les espelmes d'una apetitosa "pantera rosa" el dia que toca).

No he volgut repetir la mala experiència amb el fondant i aquest any el pastís on posar alternativament l'espelma del 3 i 5, ha estat un pastís zebra.
Que... què és el que és un pastís zebra?
Això!


Tall del pastís zebra o tigre, com varen dir els nens o "animal print" que dirien els fashions

No deixa de ser la típica coca de iogurt, però amb el següent toc de gràcia, més que complicació:

Un cop es té la barreja feta, s'agafa la meitat de la mescla i s'afegeix cacau en pols sense sucre i es barreja suaument.
I el truc o la gràcia que deia:


Al motllo es va tirant una cullerada (amb cullerot, millor) de cada massa crua.
És a dir, si comencem amb la barreja blanca es tira la primera cullerada al centre del motllo i al mateix lloc al damunt, la segona que serà la que porta xocolata, per exemple. La segona cullerada s'anirà fent lloc. Tirem una tercera cullerada, de massa blanca, una quarta de massa amb xocolata i així anar fent, alternativament, fins que s'acabi la massa.
S'aniran formant uns cercles concèntrics. De fet, ja he tingut una idea per a un futur pastís. Amb aquest colors:

Bé, jo no vaig fer fotos del procés...
Però sí que ha buscat alguna per internet per a què es vegi millor tot el que intento descriure:
Foto extreta de: http://taulaposada.com/25/05/2012/pastissets-zebra/


I amb un escuradents li vaig donar aquesta forma... diferent als cercles concèntrics...


Quan el pa de pessic es talli serà com el de la foto de dalt de tot.

I acabat de decorar, era així:

Vaig voler que cridés l'atenció i ho vaig fer combinant el color blau i el rosa típic dels nens i nenes i que a part, són els colors preferits dels nostres fills. El blau, per allò de què el Barça és blau i grana i el rosa perquè no sé quina dèria li ha agafat a la nena darrerament amb el rosa, que tot el que és de color rosa ha decidit que és seu.
Així, la cobertura, que no era més que formatge philadelphia amb sucre glass la vaig tenyir de blau i la massa del pa de pessic que no era de xocolata portava tint vermell per a què quedés més rosadet (Veure tall de dalt)
I uns "lacasitos" petitets a mode de confetti (sabia jo que triomfarien entre els nens -sobretot la nena-) i aquestes banderoles fetes amb post-its donaven un caire festiu al pastís.

AQUÍ HO DEIXO DIT




2 comentaris:

  1. Doncs fa molt bona pinta! Molt interessant això d'anar posant les cullerades concèntriques, el resultat és espectacular. I per cert, moltes felicitats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les felicitacions i la part que em toca! El pastís, estava bo, xo sempre es pot millorar ;)

      Elimina