dijous, 6 de febrer del 2014

NOUS INQUILINS

A casa tenim nous inquilins. I no, no són animals de companyia. Són follets.
M'explico... que el nivell de fantasia no el tenim tan alt a casa...

A teatre, fa unes setmanes, tenien un follet, un titella, un ninot al que els nens feien parlar. Devia caure tan bé el personatge que havien de triar un nom. Una tarda, aquella setmana, ens vàrem assentar i ens vàrem posar a pensar. Ho vàrem estar parlant amb el nen i ell es va inventar un nom amb un idioma estrany i inintel·ligible, però a mi em va sonar com a "Larry Linkam" si intentava traduir-ho i trobar sentit.
A què sembla nom de follet? De follet irlandès, a què sí?

A mi em va agradar molt, però els nens a la classe de teatre van triar, varen consensuar, un altre nom, entre tots i no sé pas quin deu ser perquè el nen no m'ho va saber dir.

Total, que jo volia un Larry Linkam a les nostres vides i em vaig posar a buscar per internet com fer un follet. Varen ser moltes les propostes que veia, però una em va fer gràcia en concret i la vaig adaptar.


Perquè un altre dia, a casa dels meus pares, vaig veure les branquetes de llenya de la barbacoa i vaig pensar que em servirien. Acte seguit, el meu pare i jo ja estàvem treient punta als tronquets. Ho vàrem fer amb una mica de paciència i una navalla.

Fet això, en els successius dies em vaig dedicar a pintar les fustetes.



I així és com varen quedar, el follet Larry Linkam, del Barça i la fadeta Sense Nom (no l'hem batejada encara...), colorits i amb un somriure sincer.









Què més dir...? Que a aquests joves follets els agrada viatjar, tot i el fred, la pluja, el vent o la boira, el Larry Linkam i la seva companya Sense Nom (pobra, sense nom...) van lligadets a les motxilles dels seus amics nens i vinga a rondar i passejar pels matins i per les tardes ;)
Però s'ha d'anar en compte. Te'n poden fer de tots els colors. Estan com una cabra.

Els agrada jugar i el dia que no trobes alguna cosa... Ah! endevina qui t'ho ha pres?!
Si et despertes per la nit... Ah! endevina qui estava cantant a deshores?! Ah! endevina qui ha fet aquest soroll tan horrorós?!

Sí, tu havies recollit, sí... Ah! Qui ho ha desendreçat?!
Però també un dia et trobes les coses recollides i... Ah! Qui ho ha endreçat?! Els follets?... Nooooooooo!!! Un dels adults, que també són unes criatures estranyes que viuen a casa amb els nens.






AQUÍ HO DEIXO DIT


2 comentaris: