dilluns, 30 de setembre del 2013

PARC PINOCCHIO A COLLODI

Hem estat uns poquets dies de vacances visitant una miqueta la zona de La Toscana a Itàlia.
Anant amb nens, no ens hem parat a veure museus. Un dia varem estar a Florència, un altre dia a Pisa i hem visitat algun altre poblet amb encant, com Lucca, Siena o San Gimignano.
Ens va quedar penjat un dia ja que teníem previst anar cap al Sud de La Toscana, però no ho vam creure convenient, ja que les carreteres no eren gaire bones. No és que fossin dolentes, però no volíem castigar als nens d'aquesta manera obligant-los a estar un parell d'hores d'anada més unes altres de tornada tancats al cotxe. Així que part del dia aquell que ens quedava penjat varem dedicar-lo a visitar el Parc de Pinocchio a Collodi, una mena de parc temàtic dedicat a aquest personatge, establert a la localitat d'orígen de la mare de l'autor i on ell hi passava algunes temporades.





UN ROBATORI!!! INDIGNANT!!!

Aquí comença la meva crítica...


Pagues l'entrada per entrar al parc. Acceptable, tot i que car, però com no anàvem massa informats, paguem i entrem.
Paguem 12 euros/adult, 9 euros el nen.
La nena no va pagar... Per cert, recordarem després que la nena no va pagar entrada.
Amb l'entrada tenies dret a entrar i visitar el parc i ens van  donar un ticket per un laboratori de no sé què, que ja explicaré al final.

Bé, entrem al parc, que com resulta que havia plogut la nit abans, estava tot moll, però això no és culpa de la direcció. Tampoc és culpa de la direcció que hi hagi tants mosquits, que per a un dia que em poso vestit se'm mengen viva. Però si algú llegeix això i vol anar al parc de Pinocchio en qüestió... que ho tingui en compte!

Segueixo.
En entrar al parc accedeixes a una sala-museu amb curiositats sobre Pinocchio. Diversos dibuixos del personatge principal i altres personatges del conte, figures vàries, història, etc...



Després s'accedeix al parc, com a recinte a l'aire lliure, on es troben diverses escultures també dedicades al Pinocchio i altres personatges del conte.



A continuació varem arribar a una zona de jocs. Hi havia atraccions de fira.




 I una petita zona amb un rascaculs (moll per la pluja del dia anterior), una tirolina... Els nens s'ho van passar pipa, però clar, per a això no cal ni anar a Itàlia ni pagar ni molt menys 33 euros! Les atraccions semblaven tancades, però mentre estàvem jugant (i lluitant contra els mosquits) les varem veure funcionant i ens vam atansar.
Seguint amb els robatoris varem veure que s'havia de pagar per a pujar a les ditxoses firetes: un euro per nen!!! Es veu que amb l'entrada no està inclòs el pujar a les atraccions. Impensable, pagar per entrar els 12 euros de rigor (això els adults) més les entrades infantils i que a sobre s'hagi de pagar per pujar a les firetes!!!


Les atraccions tenien la seva gràcia perquè eren antigues. Varem accedir a pujar als nens. Només una volta. Jo trobava injust pagar entrada i haver de pagar per pujar al tiovivo.


A part, es veu tot molt deixat, però molt! Molt decrèpit i decadent. Hi havia atraccions o espectacles que no funcionaven. Imagino que tampoc estaven incloses amb l'entrada.
Continuant la visita, hi ha una mena de vagons o antigues caravanes de circ, no sabria dir-ho ben bé, que eren la caseta de la fada o no sé què de la fada. La qüestió és que a mi se'm va ocórrer entrar-hi i menys mal que als nens no, ja que feien por. Era un espai on hi havia antigues titelles. Però recordeu el titella de Saw? Pues eso...!

I bé, anem continuant i ens ho anem passant bastant bé. Hi ha més escultures, algunes amb més gràcia que altres, una plaça construïda a base de mosaics on es veuen personatges i escenes del conte, un laberint...



Pots entrar dins una escultura que sembla ser una balena.


Hi ha un espai que és un vaixell pirata... Aquesta zona va estar distreta. Total, que ja anem acabant la visita al parc i entrem a la botiga.
Aquí a la botiga, és on es feia el laboratori o taller de no sé què (perdoneu, però el meu italià és molt i molt bàsic...)

En entrar a la botiga t'asusta una mena de gegant monstruós de color vermell.


Mireu, jo al final és amb la sensació que em deixa el parc, una sensació monstruosa...
Després de l'ensurt, doncs això, entrem a la botiga per a participar en l'activitat.

L'activitat consistia en una manualitat. Al nen li van donar un trosset de cartolina. Podia triar quin dibuix volia, el de pinoccio, el de fada, Gepetto i no sé quins personatges més del conte havia. S'havia de pintar amb uns retoladors i al final la noia que havia allà ho grapava i li posava dues gomes i es convertia amb un nas de Pinotxo.
El nen va triar el seu tros de cartolina i com era d'esperar la nena es va sentir "jo també! jo vull aquest". Estava reclament el que creia seu.
Però com no havia pagat entrada, ja que els menors de tres anys no paguen, no tenia dret a l'activitat. A l'activitat aquesta del tros de cartolina i els retoladors, les dues grapes i dues gomes de pollastre. Bé, utilitzant un tros de banc i taula, també.
Ens vam queixar. Ara explica-li tu a la nena que ella no pot pintar!
Les noies ens van explicar que això eren normes sobre les que elles no podien fer res.
Ah! però si pagaves un euro, sí! Llavors, sí, a més, et donaven una revista infantil italiana, que segons ens van dir (es van excusar) quan ens varem queixar, la revista sol ja valia 4,5 eur...
Total, que la nena va poder participar de l'activitat. Però la situació va ser indignant ja que repeteixo, la manualitat no tenia cap secret. La noia que estava al taller va seguir fent la seva feina (tallava un paper de seda per a alguna cosa que devien fer, però no per a nosaltres) i allà es va quedar gairebé tota l'estona, asseguda al seu lloc i tallant paper.
Inflexibles és com les describiríem. I tontos, com es pot ser tan tonto?
 
 

I pel que fa, en general al parc, un robatori. No sé pas què fan amb els diners de l'entrada, però bé, dedicar-los al manteniment del recinte... como que no... Dóna sensació de què està tal qual des de què el van construir. I ara està horrible!

Jo em quedo amb la sensació de què als meus petits (molt petits) els hi va quedar una petita sensació agradable, sobretot perquè ens vam allunyar del caminar per les ciutats com Florència i Pisa. Varem passar una estona bonica amb ells, fora del turisme tradicional de la zona. Però jo no ho recomanaria en absolut.


Més informació sobre el parc (però informació diferent... a la que heu llegit aquí) a: http://www.pinocchio.it/


AQUÍ HO DEIXO DIT



4 comentaris:

  1. Doncs gràcies per dir-ho , no sigui cas que algun dia haguéssim fet cap allà.
    Realment en alguns llocs s'hauria de demanar el retorn dels diners , però veig que no perds el bon humor ;-) !!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. No sigui cas!!! hehehe
      La veritat és que nosaltres no varem preparar gaire el viatge i si haguessim aprofundit més, per la xarxa haguéssim trobat opinions simil·lars a la meva.

      Elimina
  2. Vaja tela! No hi anirem pas, no! Gràcies per informar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, noia! Ens varem quedar ben parats... Pobre Pinotxo! què malament el varem veure per allà...

      Elimina